Hoppa till innehåll

Pannben, dårskap och groteskt massa träning

april 9, 2013

Det hela började i november 2012 när min vän och kund Jeanette Stenquist på TriHealth Fitness kom till min ateljé för att ta några bilder. Hon pratade då om en träningsresa hon anmält sig till. Kul tänkte jag och när Jeanette senare frågade om jag ville följa med tog det mig bara några minuter innan jag anmält mig också.

Min träningsvecka där börjar med att simtränaren ger upp efter en timma av totalt nybörjarplask. Dag två ska vi ut och cykla. Mina pedaler ligger rena och nya i sin ask. Jag gängar ihop dem med min hyrcykel och sitter upp. Försöker förgäves få ihop mina (sprillans nya) cykelskor med pedalerna men ger upp och cyklar till verkstaden. När jag stannar och ska hoppa av sitter min ena fot fast. Helt oförberedd på denna fint från cykeln faller jag hårt på asfalten. Och detta innan jag ens börjat träna.

Resten av veckan flyter på utan större allvarliga incidenter. Jag kör på hårt och låter både skräck och mjölksyra komma. Men utan att stoppa mig. Inga inbromsningar i branta nerförsbackar och alldeles för få låga växlar i uppförsbackarna. För lite smoothie på frukosten och för mycket grädde vid middagen (Efterrättsbuffén är oemotståndlig.) Mysiga kaffepauser på cykelturerna blandas med uppgivna försök att crawla i poolen. 17 mil cykling på en dag (Playitas-Corralejos) ger blodad tand och jag sticker ut på en egen cykeltur för att maxa. Cyklar fyra mil på en timma. Cyklar om en bil. (Medvind, en gnutta nerför och min gränslösa envishet hjälper till.)  Skräckslagen men envis. När jag tillbaka på Playitas faller ihop – utmattad men lycklig slår det mig som en blixt från klar himmel att utmaningen jag letar efter är en Ironman.

Där börjar sju månader av ett underbart ljuvligt helvete. Idag är det 130 dagar kvar till Kalmar Ironman 2013 och jag har en plats.

From → Uncategorized

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: