Hoppa till innehåll

Utrustning

april 10, 2013

Jag förstår att jag måste ha vissa prylar för att genomföra en Ironman. Våtdräkt, simglasögon, cykel, cykelhjälm, löparskor och solbrillor. Det kan ju inte vara så svårt, tänker jag. Det mesta har jag ju, tror jag. Men oj vad fel jag har! Löparskorna är snart utslitna och när jag börjar söka på nätet efter cykel står det bara massa konstiga saker jag inte fattar. Jag ville ju bara ha ett styre, en (skön) sadel och två hjul. Jeanette pratar om prestationskläder. Att de är supersköna och hon kan träna hårdare om hon använder dem. Efter hårda pass sover hon t o m i sina kompressionstights. Jag gillar att sova naken, eller åtminstone inte i mina träningskläder.

Men jag tror på Jeanette så jag köper ett par 2xu-tights och sticker ut på långpass direkt. Det kan ju vara placebo-effekt och bra dagsform men jag känner inte av min vanliga stumhet i benen efter 18 kilometer och när jag kollar tiden har jag sprungit fortare än vanligt. Dessutom är de så snygga att jag helst inte vill ha överdragsbyxor fast det är många minusgrader.

Kanske gör utrustningen skillnad ändå. All min lediga tid (dvs några minuter om dagen) går nu åt till att försöka förstå vad alla tillsynes obegripliga termer står för på cykel-siterna och leta efter fler snygga (läs: snabba) kläder.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: