Hoppa till innehåll

Svettdroppen på näsan

april 14, 2013

Jag koncentrerar mig på känslan när svettdroppen rinner när för näsan, blir hängande en stund på nästippen och sedan kraschlandar och går sönder mot mitt trötta lår. Och sedan följs av många fler droppar. Om jag bara fokuserar på den kittlande känslan av droppen mot min hud så kanske jag glömmer hur det brinner i mina lår- och rumpmuskler. Hur mina ben bara skriker efter vila och jag flåsar så jag tror lungorna ska spricka.

Jag är på Friskis & Svettis och kör tretimmars-spinning med SPIF. Tre timmar!! Det är ungefär halva tiden det kommer ta att klara av cyklingen på IM. Efter simning och före löpning. Det måste jag ju klara, annars kan jag glömma IM.

Svetten rinner så flödigt ner i mina ögon att jag måste blunda. Det är skönt att blunda. Musiken dunkar. Öronbedövande. Försöker sjunga med men orkar inte. Och kan inte orden heller. Blundar. Trampar på. Upp, ner. Tryck och drag. Veva runt.

– Lite mer motstånd, säger instruktören. Jag lägger på en millimeter till. Vill ju inte vara en vekling. Ökar varje gång hans säger till.

Blundar och inser att jag njuter. Musiken är bra. Sköna låtar som ger energi och fart i benen. Blundar mig igenom tre timmar spinning. Ute skiner solen från en blå himmel och det är 10° varmt. Första riktiga vårdagen blir jag varse när jag kommer ut efter passet. Men det spelar ingen roll där inne. Mörkt, isolerat och musik som stänger ute allt. Och stänger inne mig i en bubbla av koncentration. Fokus på att bara cykla. Klara cyklingen på en bra tid, 5:15 kanske. Koncentration på en svettdroppe som rinner i mitt ansikte.

Efteråt hoppar jag i springskorna och springer Kungsholmen runt. 7,5 km får jag ihop. Solen skiner och bland 100 löpare är jag den enda med mössa. Det känns skönt. Märker att någon springer väldigt snabbt bakom mig. Hornen i pannan växer ut. Vem det än är ska han/hon inte springa om mig. Min vinnarinstinkt är på topp. Ingen springer om mig men jag är rätt glad när paret bakom viker av uppför en backe och låter mig sakta ner till ett icke-kräkframkallande tempo.

Efteråt, mat i stora lass och vila i soffan.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: