Hoppa till innehåll

Träningsvecka med Svenska Triathlonförbundet på Fuerteventura

april 18, 2013

Vi samlas vi poolkanten när solens röda kvällsstrålar gör hela området gyllene och skimrande. Solen värmer skönt och tanken på att simma i våtdräkt glömmer jag snart. Playitas olympiska pool är uppvärmd så även en frusen typ som jag kan simma lugnt.

Fast nu tänkte jag inte simma lugnt. Jag tänkte simma snabbt som tusan. Lära mig tekniken så snabbt det går och sen träna. Träna och nöta in det. Justera det som blir fel och se till att jag kan crawla 3860 meter utan att tappa andan ungefär var tolfte meter.

Vi gör flytövningar och stående bensparkar innan instruktören ber oss simma några längder frisim, det vill säga crawla. Jag simmar, sväljer några liter vatten. Men tar det lugnt och tänker att det är bara dag ett än. Jag ska bara lära mig andas.

Det gör mig inte så mycket att jag sväljer en massa vatten men när det sker överraskande så sätter jag i halsen. Jag har i alla fall lärt mig att det är svårt att fortsätta simma lugnt och tekniskt när det enda jag behöver göra är hosta upp allt vatten som hamnade där luften kulle vara.simning 1

Jag ser trots allt botten sakta röra sig bakåt, det betyder att jag rör mig framåt. Inte går det snabbt men det går framåt. Sedan kommer instruktören och frågar om jag tänkt crawla 3860 meter. Det finns ju andra sätt att simma på och jag får ju simma hur jag vill.

Senare på kvällen berättar en annan erfaren triathlet hur han tränade en hel vinter för att bli snabbare på crawlning än på bröstsim. Efter ett halvår mätte han vilket han var snabbast på och det var ingen skillnad. Av den historien känner jag mig lockad att lägga hela crawlningen på hyllan och bara simma bröstsim.

PlayitasAtt vara tillbaka på Playitas är i alla fall hur härligt som helst. Här kryllar av träningssugna triathleter och stämningen är på topp.

One Comment
  1. Vad spännande det är att följa din resa. Hejja hejja…
    Kram Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: