Hoppa till innehåll

Drömmar, Star for Life och Sydafrika

mars 20, 2014

Jag har drömmar och mål i mitt liv. Jag har alla förutsättningar att uppnå mina drömmar, nå mina mål. Det kostar ibland men jag vet att med lite energi, svett och tårar kan jag uppnå vad jag vill. Bara jag själv sätter gränserna.

Även en lång resa börjar med ett steg. Varje simtag, varje tramp och varje steg tar mig framåt, mot målet, på min tävling. Varje grispass  hård träning tar mig närmre mitt mål, gör mig mer förberedd att vinna min AG i Kalmar.

Jag lever mitt i en dröm. Jag kan göra vad jag vill och har möjlighet att förverkliga alla mina drömmar.

För lite mer än ett år sedan var jag i Sydafrika för att plåta för några reportage. Där kom jag i kontakt med välgörenhetsorganisationen Star for Life. Star for Life har som vision att motivera och inspirera ungdomar till ett bättre liv och ökad framtidstro. Jag träffade en hel del av dessa ungdomar och slogs av hur lika vi är. Vi har alla samma drömmar och visioner om livet. Med den lilla skillnaden att ungdomarna i Sydafrika inte alls har samma förutsättningar som vi har att förverkliga sina drömmar. De lever under hotet från fattigdom och hiv. Hela tiden. Varje enskild dag. De har fullt upp att överleva.sa blogg 1

Jag har också bekymmer i mitt liv. Svårt att få tiden att räcka till, kommer inte ut med bilen för att plogbilen dragit upp en stor snövall vid min utfart, batteriet till telefonen är slut och jag behöver ringa någon precis nu, båda barnen sjuka när mannen är bortrest och jag har en stor plåtning med massa inblandade människor, mjölken slut när jag ska blanda pannkakssmet till de förkylda barnen, min skönaste träningströja är smutsig när jag ska springa långpass och lillkillen drar in en stor lerig pinne i mitt alldeles nystädade hus.

När jag träffade barnen i Sydafrika och hörde deras historia, om hur deras liv är, tedde sig alla mina bekymmer väldigt små.

Igår var jag på konsert med Star for Life, Marching for Love, med Triple&Touch, Jessica Folcker och Panetoz. Det var en fullkomligt fantastisk upplevelse. Några konserter kvar på den här turnén – gå om du har en chans!Star for life 1 sa blogg

Varje krona gör skillnad för ett barn i Sydafrika. För en biljett kan ett barn i Sydafrika gå i en Star for Life-skola ett helt år. Köp din biljett här.

Den 17 april, skärtorsdagen, kommer jag i samarbete med Nordic Wellness (i Haninge) organisera en spinningdag till förmån för Star for Life. Vi kommer köra 8 timmar spinning. Man är med så många timmar man vill och betalar 100 kronor för varje timma. Nordic Wellness står för lokal och jag har hittat några fantastiska spinninginstruktörer som bidrar med sin tid, kunskap och entusiasm. Alla insamlade pengar går till Star for Life. Vill du vara med och bidra anmäl dig till sussi@fotografsussi.se. Ange hur många timmar och hur många personer ni är:-) Betalning sker på plats.NW 1

One Comment
  1. Åh ja! Konserten var sååå härlig, varm och upplyftande!

    Klart jag kommer och spinnar på skärtorsdagen 😉

    Stor kram
    Carina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: