Hoppa till innehåll

Motvinden på Västkusten

juni 26, 2014

Vi är i Vessigebro på jiujitsuläger. Jag cyklar och simmar. Erik håller ordning på 43 barn och sedan lika många vuxna. På cykelsadeln funderar jag över vilket som är jobbigast. Båda är roliga men ganska utmattande.

Jag planerar en cykeltur fram och tillbaka på de vägar jag känner till här. Jag kan inte fokusera på att få bra träning och blir lite nervös om jag inte vet var jag är eller vart jag är på väg så jag planerar att cykla 3 mil åt ett håll och tar samma väg tillbaka. Sen en mil åt andra hållet och tillbaka. Min plan är att sedan göra det hela en gång till. Det blir då 16 mil och precis vad jag behöver nu.

Redan efter en mil tar jag fel väg och kommer inte alls dit jag planerat. Men om jag bara tar samma väg tillbaka efter tre mil spelar det ju ingen roll.

Motvinden är hemsk och jag ser fram emot tillbakavägen. Då kan jag putsa till de där fula siffrorna jag har i snittfart. Då vänder vinden. Det blåser hit och dit, från ena sidan och från andra sidan, framifrån men aldrig aldrig någonsin bakifrån. Och alla backar som var uppför på vägen ut har ändrat sig och är fortfarande uppförsbackar.

Det är min känsla hela passet. Dessutom börjar det ösregna. Konstant motvind, uppförsbacke och ösregn. Jag är nära att lägga ner men tänker återigen att om jag låter mig hindras av vädret är jag inte redo för en IM. Och verkligen inte för att vinna min åldersgrupp. Så jag gör ett litet stopp efter 8 mil och fyller mina flaskor och äter lite.

Kör sedan milen åt andra hållet 3 gånger till. Jag kan alla kurvor och backar och har faktiskt inte rak medvind men ändå lite halvmedvind åt ena hållet.

Sista milen blir inte så snabb men ändå min bästa mil på hela turen. Jag har en traktor bakom mig, den brummar och försöker köra om men jag har ingen lust att bli omkörd av en traktor så jag ökar. Trycker på allt jag kan och håller traktorn bakom mig sista milen. Den får symbolisera mina konkurrenter i Kalmar. Jag har svackat hela dagen men sista milen får jag tillbaka energin och drar ur det sista. När jag svänger in ”hem” tutar traktorn och bonden vinkar glatt och gör tummen upp. (Det blev bara 14 mil men jag är genomblöt av alla regnskurar och fryser så fötterna nästan trillar av, avbryter och känner att 14 mil i dåligt väder är ”mer” träning än 16 i solsken som jag planerat.)

Springer sedan 4 kilometer på väldigt tunga ben. Min vanliga upplevelse av att jag springer långsamt men det går snabbt infinner sig inte denna gång. Det känns som att det går väldigt långsamt, och det går väldigt långsamt.. Ett marathon nu är inte att fundera på. Det är fortfarande ett olöst mysterium. Med sju veckor kvar till tävling, kanske den viktigaste dagen i år, får jag lite ångest och hoppas innerligt att jag löser den gåtan.

Jag gråter mig igenom hela detta pass och känner verkligen inte att jag är i den form jag borde vara. Kommer inte upp i någon fart på cykeln, benen är tunga på löpningen och mitt knä känns (inte ont men känns). När mina jiujitsuvänner frågar hur träningen går svarar jag lite undvikande att det går lite så där. Jag har en svacka och kan inte alls köra som jag trodde jag skulle kunna göra. Då får jag till svar att det är ju bra att jag slår i botten nu så jag kan börja toppa. Det är bra med en svacka nu, nu hinner jag ändå rätta till allt och vara i toppform den 16 augusti. Och när jag tänker efter (dvs läser min träningsdagbok) så hade jag en ordentlig svacka vid den här tiden förra året också. Det var tungt och trist, jag hade inte så mycket aptit som jag borde ha och ville bara sova. Jag tog mig igenom den svackan. Nu ska jag bara göra, inte tänka! Bara fortsätta och ta mig genom denna dipp också.vkusten 1

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: