Hoppa till innehåll

På plats i Kona

oktober 8, 2014

Min känsla pendlar mellan avgrundsdjup ångest och förväntansfull glädje. Ångest över simning utan våtdräkt i ett stort hav fullt av hajar, över att den heta asfalten ska smälta mina däck så jag blir strandad i Hawi (allra längst bort på cyklingen) och över att den fuktiga hettan ska knäcka även en frysmästare som mig. Glädje över att äntligen vara här, barnen som vaknar klockan fyra på morgonen och frågar när vi ska åka o bada, som skriker högt av glädje varje gång de ser en liten ödla (det finns tusen på vår balkong), glädje över att jag klarade att ta mig hit fast jag inte trodde det skulle gå många sekunder under det gångna året. Jag försöker njuta av nuet, av att vara här som en av the athletes i år. Min man har sin IM-ryggsäck från Kalmar så alla tror att det är han som ska tävla. Nej nej, det är min fru, säger han stolt när de frågar vilken klass han ska tävla i.

Simmade en bit av banan i morse. Först ångestfyllt då vattnet känns – kallt!!! Eller inte kallt men mindre varmt än jag trodde. Kommer jag frysa? Aaaaaah!! Det känns ju lite absurt. Men efter tre armtag har jag glömt att det kändes kallt. Följer några fina fiskar och får en väldigt skön känsla. Flytkraft och även om det inte gå fort ser jag att botten rör sig bakåt i en jämn fart.  Det är ju det som är min palm – inte snabbast men stadigt framåt. hawaii 2

Njuter. Njuter. Njuter. Och plötligt går det in i mitt huvud, det slår mig att jag är på Hawaii och förbereder mig inför tävlingen på lördag!!!! Ett år senare. Ett år fullt av träning, glädje, utmaningar, motgångar, framgångar.

Mitt på dagen testar jag löpformen i värmen. Blir förvånad över hur lätt det känns. I tre kilometer, sen vänder jag och förstår att det lutat lite nerför hela tiden. Men även uppför känns ok. Det är galet varmt och min fötter känns helt överhettade, det brinner i skorna! Men i övrigt känns löpningen helt ok.

På kvällen går vi i Nationsparaden. Ni kan ju bara föreställa er hur stolt jag var att gå i den;-)hawaii 3

Over and out – dags att sova! 12 timmars tidsskillnad gör sig påmind, och det är jobbigt att vara en del av bästa supportertemat också;-)hawaii 1

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: