Hoppa till innehåll

I am an Ironman

oktober 12, 2014

Wow!!! Jag kan knappt tro att det är över. Här kommer en kortkort race report, den långa kommer jag behöva några veckor att få ihop;-)

Simningen är trång trång trång. Tjejerna och killarna startar i olika omgångar och jag kan inte ens föreställa mig hur trångt det varit om vi alla startat ihop. Men det blir snabbt ok och jag har hela tiden ut till vändpunkten fina fötter att följa. Vänder efter 43 minuter men sen är det som om hela fältet försvunnit. Vet inte riktigt hur det gick till men hela vägen tillbaka simmar jag ensam, inga fötter att följa. Tiden blir 1:46 – lite besviken men nu cykla så det är bara att släppa simningen.

Cyklingen börjar superbra, genom stan och sen ut på Queen K. Där börjar motvinden. 9 mil uppför och motvind. Shit vad det är jobbigt!!! Kastvindar från sidan gör mig skräckslagen inför tillbakafärden – mina höga profiler var fel val. Men det är bara att bita ihop. Ser en tjej bokstavligen blåsa av vägen och håller krampaktigt i styret, så pass att jag knappt kan räta ut fingrarna.

Till slut framme i Hawi där vi vänder. Jag har ju sett hur snabbt det gått för de som åkte nerför och hoppas nu kunna snygga till min tid lite. Första 15 kilometerna går så fort att jag knappt vågar titta på klockan. Vid ett tillfälle uppfattar jag 60-nånting. Det är härligt!!! Och läskigt!!!

Sen blir det motvind igen! En så groteskt galen motvind. Det går långsamt. Inser att jag kommer få springa åtminstone halva maran i mörker.

Till slut tillbaka i Kailua och hoppar av cykeln. Fantastiska volontärer tar cykel och hjälm och hejar!

Löpningen känns tung tung tung i början. Efter några kilometer står Erik och killarna och hejar. Jag stannar och pussar dem, det ger energi! Men när jag vet att de inte ser mig längre stannar jag och går. 3 kilometer – 39 kvar!!! Hur ska detta gå? Tar en gel för att höja humöret lite. Publiken är fantastisk och pushar igång mig. Så jag kommer igång och efter 6-7 kilometer är benen inställda på löpmood. Tog lite längre sträcka än vanligt men så var cyklingen också lite tyngre än vanligt. Sen springer jag bara. Känner att jag är i mål redan. Löpningen är min grej och det går långsammare än vanligt men jag tror min fart är jämn genom hela loppet. Kilometer efter kilometer, gå genom aid stations och sedan springa. Springa, springa, springa. Njuter av en solnedgång man bara ser på paradisöar, ett stort orange klot som sakta sänker sig ner i havet. När mörkret faller blir det väldigt mörkt och lite läskigt, springer in i en vägkon en gång men är ok. Tittar på en klar stjärnhimmel och njuter av att vara på Hawaii. Och vara med i VM i Ironmna! När det är 8 kilometer kvar försöker jag mig på en fartökning – funkar en kilometer! Men bättre stadigt och jämnt hela vägen än intervaller det sista jag gör på en IM.  Så jag håller min fart!

Målrakan är det häftigaste jag varit med om. När jag viker in på Alií Drive för målgång är publiken helt vild – Erik och kidsen står också där. Jag är så lycklig när jag hör Mike Reilly i högtalaren säga ”Susanne Lorinder – You are an Ironman!”ironman 1

9 kommentarer
 1. WOW!! JAG RYSER!!! STOOOORT STOOORT GRATTIS!!! Vansinnigt bra jobbat ❤❤❤

 2. Malin permalink

  Wooow! Så himla imponerande! Stort grattis!!!

 3. Catrin permalink

  Ett jätte grattis till din svarta o tuffa insats. Vad häftigt att göra en på Hawaii! Jätte grattis. Kramar Niklas o Catrin

 4. Anna G permalink

  Du är så grym! 🙂 Stort grattis!
  Och det var riktigt härlig läsning!

 5. Catherine permalink

  Det är verkligen inspirerande att läsa din blogg speciellt för en annan mamma som också siktar på sin första IM i år!

 6. Anna A permalink

  RESPEKT,
  har följt din blogg/ditt träningsliv, din stora utmaning och ditt mål som du nu nått genom en enorm prestation. glöm bara inte….DU nådde målet med massor med PANNBEN,DÅRSKAP och GROTESKT med träning.
  Jag är mycket imponerad av dig Sussi.
  //Anna

 7. Men du. Stort grattis, bra jobbat och allt annat. Du är verkligen grym!

 8. Du är fantastisk!!! Stort stort stort GRATTIS!!! 🙂

Trackbacks & Pingbacks

 1. Race Report Kona Ironman 2014 | Pannben, Dårskap och groteskt massa träning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: