Hoppa till innehåll

Åsnebajs och svett

mars 24, 2015

Småstenar far åt alla håll av min framfart nerför berget. Det röda dammet från de ockrafärgade klipporna fastnar i mitt svettiga ansikte. Luften står helt stilla. Vibrerande. Solen är som ett stort brännande klot från den klarblå himlen. En rynkig man i vitbländande jellaba tittar nyfiket på oss när vi passerar honom. Hans åsna är packad till bredden med säckar. Det ser tungt ut, hinner jag tänka och njuter av min lätta ryggsäck innan jag skuttar vidare. En stor sten vacklar när jag sätter foten på den. Tappar balansen men återfår den innan jag sätter ner nästa fot. Skräckblandad förtjusning över farten och den kraftigt lutande sluttningen. Brant serpentin nerför, stigen är upptrampad av åsnor men så smal och full av uppstickande stenar att den nästan är obefintlig. Flera gånger hamnar jag utanför stigen och får hasa mig nerför nästan lodräta klippor för att ta mig tillbaka.

Regnet öser ner ute, termometern visar ungefär noll och i skogen är alla stigar leriga och blöta. Det är ok, det är så det ska vara i mars. Men då är det också väldigt skönt och uppiggande att åka lite söderut. Till värme, sol och torra stigar i Marocko med Team Nordic Trail.

Många höjdmetrar avverkades över berg och genom dalgångar. Det gick upp och det gick ner. Jag försökte springa även i uppförsbackarna men det var tungt. Luften vi andades är inte havsluft, vi var på över 2000 meters höjd nästan hela tiden och luften där är tunn. Pulsen gick upp och mjölksyran kom snabbare än jag väntat mig. Jag tänker på TEC som bara är en futtig månad bort nu, det här är bra träning inför den.

En tuff löpning/vandring tog oss till toppen av Nordafrikas högsta berg. Luften tunn, vinden outhärdligt kall men vidderna förunderligt vackra och makalöst storslagna. TNT-Marocko i bilder:TNT 1TNT Marocko 12 TNT Marocko 17 TNT Marocko 18 TNT Marocko 35 TNT Marocko 29TNT Marocko 41TNT Marocko 4TNT Marocko 1 TNT Marocko 2 TNT Marocko 7 TNT Marocko 6 TNT Marocko 5TNT Marocko 49 TNT Marocko 47 TNT Marocko 44

 

Den 18-25 april går nästa resa med Team Nordic Trail till dessa härliga berg, perfekta att träna inför långa (eller korta) lopp i:-) Har du tid och möjlighet och gillar att springa kan jag varmt rekommendera att följa med.

2 kommentarer
  1. Verkar ha varit en riktigt kul resa. Jag är numera medlem i TNT och kanske vi springer på varann någonstans framöver. 😊

  2. Sabina, det var en fantastisk resa. Åk om du får chansen. Eller ta chansen när den dyker upp;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: