Hoppa till innehåll

Att springa i det läskiga kompakta mörkret ensam

mars 26, 2015

Det snöblandade regnet faller som stjärnor i min ljuskägla. Mörkret är kompakt. Jag stannar mitt i skogen, släcker pannlampan och bara förundras över hur mörkt det är. Men i horisonten är himlen rosa och månskäran syns suddigt genom molnen. En bit bort på vägen ett hus med alla lampor tända.

Just när jag är mitt i skogen känns det så oändligt långt bort från allt och alla. Jag ser bara den triangel av ljus som är mitt framför mig där min pannlampa lyser upp min ”väg”. En kvist som bryts kan skrämma mig från vettet. Om jag börjar tänka på monster så lurar de ju bakom varje sten och träd. Så jag springer koncentrerat. Ökar farten för att inte ha tid att tänka på monster eller fula gubbar. Då måste jag nämligen koncentrera mig hårt på att inte snubbla eller ramla. Huvudet blir fullt av tankar på hur jag ska springa, det finns ingen plats för läskigheter.

Igår blev jag av med springa-ensam-i-skogen-när-det-är-mörkt-och-skitläskigt-oskulden. Efteråt känner jag en stor befrielse att det inte alls var så obehagligt som jag trott. Inte obehagligt alls faktiskt. Bara skönt och härligt!

Snart är det ju ljust hela kvällarna och större delen av nätterna så jag behöver inte fundera över att springa ensam i mörkret. Våren kommer med ljus och lättnad – allt blir ju lite lättare, lite roligare och lite vackrare på våren och sommaren. Jag gillar ljus. Som fotograf är det ju helt självklart att gilla ljus. Och möjligheterna till fina bilder är mycket större på sommaren också. På vintern fotar jag mycket studio och det är också roligt:mage0011

Anna Family0050sv

 

Högstadie barn 11_1 barn 4_1 barn 3_1 barn 2_1 barn 1_1

På sommaren däremot försöker jag jobba med utomhusljus och får såna här underbara bilder:mage0010 mage0008 mage0007 mage0001Sjöman Family0237 Sjöman Family0171 Sjöman Family0386 Sjöman Family0572 Sjöman Family0480 Sjöman Family0021

Jag älskar motljus och det härliga kvällsljuset på sommaren. En vacker skog, en park eller havet i bakgrunden gör livet för fotografen enkelt. Lägg till några får och ljuvliga körsbärsblommor så behövs ingen ateljé.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: