Hoppa till innehåll

Gott nytt år!!!

januari 3, 2016

Jag har just sprungit ”årets första långpass”, ett organiserat träningspass med över 300 löpare. Hela sträckan är 6 mil men jag väljer att kliva av efter 4 mil. När min man kommer o hämtar mig säger han”du har just sprungit ett maraton och ser helt oberörd ut!”. Så var det! Jag var lite trött, hungrig och frusen men benen kändes starka, hjärtat slog lagom hårt (men väldigt hårt för ultravärlden;)), magen funkade och jag vill gärna springa mycket längre. Och det kommer jag få göra.

Jag är anmäld till TEC 100 miles och har lite mer än tre månader på mig att bli snabbare och starkare.

2015 var ett fantastiskt år! Jag tog ett uppehåll från Ironman och triathlon. 2014-säsongen innebar väldigt mycket fokus på att kvala till Hawaii och jag slappnade liksom aldrig av. Efteråt tappade jag lite lusten, ville inte kräkas, inte köra hårda intervaller eller stiga upp först i hela kvarteret varje enskild dag utan bara mysträna och ägna mer tid åt mina fantastiska killar som supportar mig så mycket. tec 40TEC sista varvet

2015 innebar ändå att jag gjorde massa tävlingar. Bland annat TEC 100 miles, Utö Swimrun, Tromsö Marathon, Kilian´s Classik, Amfibiemannen, Nordslingan, Loch gu Loch och Blåfrusen. Nästan alla helt utan krav då mitt mål med dem var att få tävlingsrutin och lära mig hantera min nervositet som brukar vara bortom alla proportioner.

På en enda tävling ställde jag ett högt krav på mig själv – jag ville vinna! Jag visste att det var möjligt och jag gjorde det – Blåfrusen!!blåfrusen rr 15

Jag ser tillbaka på 2015 och ser ett år fyllt av massa roliga race, härliga människor jag mött på träning och tävling och många fantastiska platser jag fått möjlighet att besöka tack vare träning eller tävling – Marocko, Tromsö, Pyrenéerna, Skottland och inte minst Stockholms skärgård och skogarna i Roslagen (bor ju nästan mitt i dem;)).

Nu känner jag mig taggad och laddad igen. Jag är anmäld till flera lopp och har högt uppsatta mål med dem. Först ut är TEC 100 den 16 april. Förra året var hela loppet en chansning och ett test – var går gränsen? Jag hade nog tränat på tok för lite men ville testa om det går. Det gick! Det gick fantastiskt mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas på. Jag gick i mål mer än tre timmar under den tid jag hade som målsättning,  som trea i damklassen och på nittonde plats totalt. Fann inte min gräns!

I år vill jag gå in på en tid jag knappt vågar skriva – 18 timmar. Och jag vill stå överst på pallen.

Såna mål är ju svåra då jag inte kan påverka vilka andra som deltar. Det kan ju komma någon som är toksnabb och som jag inte har någon chans mot hur mycket jag än tränar. Jag kan bara påverka min egen uppladdning. Jag är medveten om det och vet ju att jag kommer vara nöjd om jag gjort mitt bästa:) skor

Övriga mål håller jag på lite granna. Mest för att jag behöver definiera dem tydligt för mig själv först. Jag kan alltid svara ”För att jag kan!” på frågan varför. Jag tror att allt är möjligt med rätt förberedelser, rätt inställning och en gnutta tur! Och det finns enormt mycket roliga saker jag vill göra – för att jag kan! Men jag hinner nog inte med alla i år så först behöver jag tydliggöra för mig själv vilka som känns roligast och viktigast:)

Det är dags att göra detta till det bästa året! 2016 – here we come!!!!

Gott nytt år!!!

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: