Hoppa till innehåll

Vilken respons

maj 12, 2016

Inlägget om att ”hålla vikten” har fått större respons än jag någonsin kunnat ana. Personen som råkat kalla mig tjock har hört av sig och bett om ursäkt – tusenfalt! Och är förlåten!

Påstående var menat ironiskt och kanske därmed kan tyckas vara ok. Om man inte menar det man säger är det ok att säga det – eller..? Nja jag tycker nog inte det. Allt sånt där är ju så himla känsligt och om man inte vet vad folk har i bagaget är det ju bara dumt. Anledningen till att jag tog illa vid mig är ju för att jag känner mig tjock och plufsig. Jag VET att jag inte är eller uppfattas som tjock, fet, överviktig, plufsig eller någonting åt det hållet av någon.. Eller kanske av någon men nästan ingen i alla fall. För ett tag sedan frågade en av min sons kompisars lillebror varför jag är så tjock när jag springer så mycket..! Ja-  så kanske en då;)  Han är 7-8 år…trail m Jonas 5

 

Jag har en fin väninna, Jeanette. Hon är typ den starkaste och smidigaste tjej jag känner. Jag vet ingen annan som kan vända och bända sig själv till så konstiga poser som hon kan. Jeanette lever med ett antal autoimmuna sjukdomar som gör att hon inte längre kan pressa sin kropp så hårt. Men – hon älskar att springa och kan springa längre än de flesta. Hon springer maraton och andra långa lopp fast läkarkåren är helt överens om att hon egentligen inte borde kunna ta sig ur soffan. För några år sedan råkade hon ut för en person som efter ett maraton beklagade den dåliga tiden. Kruxet var bara det att Jeanette själv var supernöjd med sin tid!Jeanette 1

Bara för att den personen kanske inte skulle varit nöjd med den tiden så har vederbörande ingen aning om vilken prestation det är för henne att faktiskt bara ta sig igenom ett maraton. Och tiden var allt annat än dålig!

Jag har skrivit en del om det förut men kan inte nog poängtera – man ska inte jämföra sig. Jag gillar ju att tävla och när jag vinner över andra är det kul. Men det jag gillar mest är när jag når ett mål jag satt upp för mig själv och som bara har med min egen prestation att göra.

Tack alla ni som hört av er med egna historier om vikt och annat sånt där som är känsligt!

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: