Hoppa till innehåll

Time to play..?

augusti 19, 2016

Imorgon bitti klockan 7 går starten på Kalmar Ironman. Jag kommer nog vara i vattnet 7.08 ungefär. Vill ju inte säga något om min beräknade målgång men det jag kan säga är att jag verkligen verkligen vill göra ett riktigt bra lopp. Jag har hårt konkurrens i min åldersgrupp så placeringar eller chanser till Hawaii behöver jag inte fundera över. Men jag vill göra ett riktigt bra lopp, ha roligt och gå in på en tid som är bättre än min förra. Eller ja – min förra tid var ju inte mycket att hurra för, 13:42 på Kona i orkanvindar – den hoppas jag att jag slår! Men min förra Kalmartid också.

Har varit i Kalmar några dagar och registrerat mig, checkat all utrustning, planerat energi, simmat hela 270 meter mellan två gula bojar i ösregn, kollat väderappar, träffat på massa vänner som jag aldrig träffar, pratat Ironman med andra Ironmen, laddat med sushi, öl och kolhydrater som sig bör, varit på pre race meeting, checkat in cykeln, laddat lite till, förundrats över spegelblankt vatten i kanalen, kollat väderappar igen, ätit mer sushi och .

Nu är det dags. Tiden går obönhörligt framåt hur mycket jag än vill stoppa den, det är bara några timmar till start. Jag får sug i magen då och då av nervositet och förväntan. Jag känner mig inte alls så nervös som jag brukar göra, jag har ju gjort detta förut, jag har inte så höga krav på mig själv denna gång och jag har inte tänkt åka till Hawaii ändå. Jag har också gjort saker som känns som att de var mycket värre än en Ironman – Loch gu Loch Swimrun med 7,5k simning i 8-gradigt vatten, TEC då jag två gånger hållit på i 20 timmar och i nattmörker och självförsörjande på SAU i värsta tänkbara väder.

Men jag är ändå nervös – en Ironman är alltid en Ironman. Det är långt och det kommer vara jobbigt. Jag har lovat mig själv att jag ska njuta och ha kul där ute imorgon. Men jag vet ju att hornen kommer börja växa så fort jag ner i vattnet (eller förresten när jag kommer upp ur vattnet, då börjar ju min tävling, jag kan ju inte hävda mig på simningen på något sätt). Då kommer jag börja jaga ryggar, cykla om och borra ner huvudet mellan tempopinnarna.

Idag började morgonen med frukost med NSE. Vattnet spegelblankt och vackert, jag får förhoppningar att det ska få vara så även imorgon men vågar inte lita på prognoser.

Frukost följs av att packa påsar och checka in cykeln. Eftermiddagen är fylld av fika och sushi. Och en stunds vila i gräset då jag får en sekund att samla tankarna och inse att om bara några timmar är jag ute och cyklar på Öland. Känner att det trots allt kan bli lite kul!kalmar ironman incheckningkalmar IM incheckkalmar ironman glass

Om du vill följa finns jag på: http://www.ironman.com/sv-se/triathlon/coverage/athlete-tracker.aspx?race=kalmar&y=2016#axzz4HnWga7AY

Nu sova och ladda batterierna inför det som en gång var den största utmaningen jag utsatt mig för! See you at the finishline:)

 

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: