Hoppa till innehåll

Väder!!!

november 2, 2016

Alltså vädret var ju helt fantastiskt tills precis nu. Och nu blev det helt ofantastiskt. Eller helt fantastiskt uselt. På lördag är det dags för ett lopp – Kullamannen – som skulle vara tufft i solsken. Och så varnar metereologerna för den värsta storm man kan tänka sig.

Jag har kommit igång bra efter min lilla förkylning, hade ju hellre varit frisk men är ju i alla fall pigg i benen och har en gigantisk lust på att springa långt, länge och fort:) Testpass med stora sonen på cykel för att få lite sällskap, långpass med Jonas, Nina och Emelie på Blå Leden och transportlöpning hem från Kista där jag lämnat min bil på service. Vindstilla, spegelblanka vatten, solsken, ljuvliga höstfärger och bonusvärme – egentligen ska det ju inte vara så här fint i slutet av oktober men denna höst har verkligen varit vidunderligt vacker.

myspass-vindstilla

vindstillaOch så idag – vinden river och sliter i träden, regnet sprutar åt alla håll, bilarna stänker från små sjöar mitt på vägen och dagsljuset lyckades aldrig riktigt komma igenom molntäcket. Jag bävar och har massa ursäkter för mig innan jag faktiskt byter om och ger mig ut i regnrusket. Iskallt om fingrarna och vattnet piskar mig i ansiktet. Motvinden vid stranden är så hård att det går mycket långsammare där. Springer 6-7k och redan efter 500 meter kommer jag på mig själv med att njuta. Ler mot en dam med hundar, hon måste ut på ett sätt jag inte måste. Jag valde ju själv och jag tycker ju om när det är tuffa förhållanden. Den här bilden är dagen innan ett annat lopp då det sen blev helt vindstilla, perfekt temperatur och idel solsken:) Jag har hopp!ligurien-salomon-team-nordic-trail-trail-de-marchesato

Så bring it on – jag kan nog hantera en storm på Kullaberg:) Det gäller bara att ha rätt utrustning. Ska testspringa ett par nya skor från Salomon – de kommer passa bra på flera lopp med lera:salomon-xa-alpine

Tjocka ylleknästrumpor från Smartwool kommer hålla fötterna varma, regnjacka från Salomon och merinounderkläder från Haglöfs, torra tröjor att byta till vid varvning och kanske till och med termomameluckerna från Houdini får följa med ner i varvlådan. Och varm blåbärssoppa. Jag ska ju bara springa, behöver inte ha med mig kameran och blir jag blöt och lerig ja, då blir jag blöt och lerig – jag får ju duscha efteråt:)

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: