Hoppa till innehåll

About

Det hela började i oktober 2012 när min man och jag lyckades cykla uppför Mount Ventoux i Provence. Vi var båda helt övertygade om att vi skulle dö. Tjock dimma, upp till 15% lutning och hård sidvind. Men vi klarade det. Då gror en liten undran i mig – var går gränsen? Har jag aldrig pressat mig till gränsen? Vad kan jag klara? Jag börjar leta efter en fysisk utmaning att ta mig an.

Några veckor senare åker jag till Fuerteventura för att skriva ett reportage om triathlon. Jag ångrar mig i samma ögonblick som träningsveckan där börjar. Jag drunknar nästan i poolen på första simpasset, jag ramlar med cykeln innan vi ens kommit ut på vägarna och jag snubblar fram på morgonlöpningen.

Men sen flyter veckan på utan allvarliga incidenter. Jag kör på hårt och låter både skräck och mjölksyra komma. Men utan att stoppa mig. Inga inbromsningar i branta nerförsbackar och alldeles för få låga växlar i uppförsbackarna. För lite smoothie på frukosten och för mycket grädde vid middagen. Mysiga kaffepauser på cykelturerna blandas med uppgivna försök att crawla i poolen. Och jag njuter för fullt av att ta ut mig till max. 17 mil cykling på en dag (Playitas-Corralejo) ger blodad tand och jag sticker ut på en egen cykeltur för att maxa. När jag tillbaka på Playitas faller ihop utmattad men lycklig slår det mig som en blixt från klar himmel att utmaningen jag letar efter är en Ironman.

Den 17 augusti 2013 genomförde jag min första Ironman. Läs min race report här. Nu siktar jag lite högre. Jag vill ta mig till Hawaii för att tävla på Ironman-tävlingarnas Ironman-tävling – VM.motivation_0001

5 kommentarer
 1. Mattias Gredmark permalink

  Hej!

  Tack för att du upplyser om din nya webbplats. Kul att du cyklat Ventoux, det skulle jag också vilja göra. Mitt tuffaste cykelpass är Col de Galibier (Södra Alperna) som jag kämpande mig uppför i somras. Rekommenderas!

  Jag fortsätter att följa och inspireras av din träning! Lycka till!

  mvh

  Mattias Gredmark

 2. Sliter det ej ut kroppen i förtid att träna hårt ?

  • Hej Josef!

   Skrev just ett långt svar till dig om slitage och så gjorde jag något och det försvann… Jag skriver snart ett helt eget inlägg om det, hade mycket att säga om det;) Återkom snart igen!!

 3. Håkan Johnsson permalink

  Hej
  Läste att du gjorde egna energikakor, är receptet hemligt eller finns det att få tag på?
  Ska genomföra en långloppslöpning framöver för första gången, äter idag lite av varje på träningspassen (65-120km/Vecka) men vill ha lite bättre kvalisort på vad jag stoppar i mig.

  • Hej Håkan! Jag gör en sats knäck och häller sedan i lite av varje för att göra dem marigare, hackade nötter, solrosfrön, pumpakärnor, dextros, salt, russin mm:) Ibland har jag choklad och grovsalt ovanpå:) Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: